Eurosong 2011 pozná prvú desiatku finalistov

11.05.2011 Celý región

Düsseldorf/Bratislava 10. mája (TASR) – Jedna z najstarších európskych piesňových súťaží Eurovision Song Contest spoznala v utorok večer v nemeckom Düsseldorfe prvú desiatku tohtoročných finalistov.
Prvý semifinálový večer na koncertnom pódiu v Esprit Arene ponúkol 19 víťazných piesní jednotlivých národných kôl. Postup do finále v sobotu 14. mája si vyspievali srbská speváčka Nina so skladbou Čaroban, Evelina Sašenko z Litvy s piesňou C\'est Ma Vie, grécka dvojica Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike so songom Watch My Dance, dvojica z Azerbajdžanu Ell a Niki s pesničkou Running Scared, gruzínska speváčka Eldrine s piesňou One More Day, ďalej švajčiarska interpretka Anna Rossinelli so skladbou In Love For A While, Maďarka Kati Wolf so songom What About My Dreams?, fínsky spevák Oskar Paradise s pesničkou Da Da Dam, Rus Alexej Vorobjov s piesňou Get You a islandská formácia Sjonni\'s Friends s pesničkou Coming Home.
Deväť krajín ostalo pred bránami finále, sú nimi Poľsko, Nórsko, Albánsko, Arménsko, Turecko, Malta, San Marino, Chorvátsko a Portugalsko. Prvý semifinálový večer sledovalo priamo v Esprit Arene 17 tisíc divákov, dominovala angličtina, v ktorej odspievalo piesne až 15 interpretov.
V druhom semifinále sa vo štvrtok 12. mája predstaví rovnako 19 krajín, medzi nimi aj slovenské dvojičky TWiiNS. Do finále postúpi rovnako desať interpretov.
Na súťažnú dvadsaťpäťku piesní doplní úspešných semifinalistov z oboch kôl v sobotu 14. mája Francúzsko, Španielsko, Veľká Británia, Taliansko a domáce Nemecko. Organizátori dali tomuto ročníku slogan \"Feel You Heart Beat!\".
 

Vyberte región